Indonésie E.K. Special E.L.B. 250 g (espreso)
S Indonésií E.K. Special E.L.B. je to jako s koprovkou, buď si jí zamilujete, nebo ji nenávidíte. Jak to u robusty bývá, není vůbec kyselá a má specifickou zemitou chuť, kterou ale perfektně doplňuje intenzivní kořeněné aroma a stopy bylin a exotických hub. Doporučujeme ji ochutnat jak čistou jako klasické espreso, nebo ji malinko naředit mlékem a udělat si kapučíno, nebo třeba macchiato.




Tato káva, původem ze Sumatry bude vždy budit emoce. Někteří si k ní cestu hledají jen stěží, jiným naopak její osobitá a jedinečná chuť jednoduše učaruje.
Káva nadchne milovníky mléčných specialit. Její chuť fantasticky doplňuje našlehaná mléčná mikropěna. Doporučujeme ji proto pro přípravu Kapučína. Zajímavá a nevšedně plná je i v klasickém Macchiatu. Kávy z Indonézie se často od ostatních káv liší způsobem zpracování zvaném Gilling Basah.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čerstvě pražená káva |
---|---|
Typ: | zrnková káva, čerstvě pražená káva |
Velikost balení: | 250 g |
Odrůda: | Abyssinia, Ateng, Gayo, Timtim |
Země původu: | Indonésie |
Lokalita: | Kawah Ijen |
Metoda zpracování: | anaerobní |
Značka: | KAVA.CZ |
Stupeň pražení: | střední |
Použití: | espreso |
Acidita: | nízká |
Chuť: | čokoládová, oříšková |
Chuťový profil: | hořká čokoláda, oříšky, byliny, pikantní koření, exotické houby |
Příprava: | Automatický kávovar, Pákový kávovar, Moka konvička, Džezva |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.