Vietnam Dak Lak Buon Ma Thout 250 g (espreso)
Vietnam Dak Lak je kofeinová bomba intenzivního aroma a výrazné chuti s charakteristickou hustou, krémově oříškovou pěnou. Díky své intenzivní, ale nedráždivé hořkosti je káva vhodná převážně pro milovníky silnějšího espresa, lunga nebo kapučína.




Prvotřídní vietnamská Robusta pěstovaná 600 metrů na mořem v provincii Dak Lak. Čerstvě pražená po malých dávkách horkým vzduchem velmi šetrným způsobem.
Je to káva s výrazným tělem, v chuti připomíná hořkou čokoládu s nezaměnitelnou hořkostí a Výrazným bylinným aroma. Tuto kávu doporučujeme do automatických kávovarů v kancelářích. Baleno netradičně po 1250 g.
Charakteristika regionu Dak Lak
Káva se ve Vietnamu poprvé objevila na konci 19. století, kdy ji do země přivezli francouzští kolonisté. S hojným pěstováním této rostliny se ve Vietnamu začalo až v devadesátých letech minulého století. Dnes je Vietnam druhým největším dodavatelem zelené kávy a největším dodavatelem Robusty na světě.
Kávovník statný, jak zní oficiální botanický název, je znám především pro svoji houževnatost. Tím, že káva obsahuje zhruba 2.7 % kofeinu, je více odolná proti škůdcům a na rozdíl od více konzumované Arabiky, která má zhruba 1.5 % kofeinu, se tedy k pěstování Robusty nepoužívá mnoho pesticidů a jiných chemických látek. Tento kávovník dorůstá do výšky kolem 10 metrů a jeho plody dozrávají až po 10 měsících. Kávovníku vyhovuje vyšší teplota (do 30 stupňů Celsia).
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čerstvě pražená káva |
---|---|
Typ: | zrnková káva |
Země původu: | Vietnam |
Lokalita: | Buon Ma Thuot |
Metoda zpracování: | promytá (washed) |
Značka: | KAVA.CZ |
Stupeň pražení: | střední |
Použití: | espreso |
Acidita: | nízká |
Chuť: | oříšková, květinová, sladká |
Chuťový profil: | oříšky, čerstvá ciabatta, květy mandlovníku |
Příprava: | Automatický kávovar, Pákový kávovar, Moka konvička, Džezva |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.