BANUA Café 250 g (espreso)
Zrnková káva Banua je směsí káv z Mexických plantáží oblasti Chiapas a vybraných plantáží Latinské Ameriky s minimem kyselosti a plným tělem
Kávová zrnka jsou ručně tříděna a zpracována mokrým procesem. Nejdůležitější proces pražení probíhá až v ČR, aby se zachovala čerstvost. Káva BANUA má jemné chuťové vyladění se stopou oříšků a čokolády. Má spíše sladší chuť s minimem kyselosti a plným tělem
Charakteristika kávy BANUA
Druh kávy - 100% arabica, směs zrn z různých plantáží
Lokalita - Mexiko oblast Chiapas a vybrané platnáže latinské Ameriky
Nadmořská výška - 1100 - 1200 metrů nad mořem
Zpracování zrn - mokrý proces
Způsob pražení - kombinace konvekčního a kondukčního pražení, dle vlastní receptury
Chuťový profil - velmi mírná acidita, jemná chuť se stopami oříšků, čokolády a ovocnou vůní
Hmotnost - 250g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čerstvé espreso směsi |
---|---|
Typ: | zrnková káva |
Pražení: | střední |
Příprava: | espreso |
Země původu: | Mexiko |
Složení: | 100% Arabika |
Odrůda: | mix |
Poloha: | 1100 - 1200 m.n.m. |
Zpracování: | promytá |
Chuťový profil: | hořká čokoláda, ovoce, oříšky |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Kvalitní zrnka kávy BANUA pochází zejména z vysokohorských plantáží mexického státu Chiapas. V nadmořské výšce více než 1100 metrů nad mořem získává naše káva jemnou chuť s minimem kyselosti.
Charakteristika kávy BANUA
Druh kávy | 100% arabica, směs zrn z různých plantáží |
Lokalita | Mexiko oblast Chiapas a vybrané platnáže latinské Ameriky |
Nadmořská výška | 1100 - 1200 metrů nad mořem |
Zpracování zrn | mokrý proces |
Pražení | káva je pražena v pražírně společnosti JABLUM Czech v České republice |
Způsob pražení | kombinace konvekčního a kondukčního pražení, dle vlastní receptury |
Chuťový profil | velmi mírná acidita, jemná chuť se stopami oříšků, čokolády a ovocnou vůní |
Nejsou to jen plantáže v oblasti Chiapas, ale také další vybrané plantáže v latinské americe, kde vybíráme kvalitní kávová zrna pro kávu BANUA. Po sklizni čeká na plody kávovníku ještě dlouhý proces, než se při pražení přemění ze zelené kávy v čerstvě upražená kávová zrna kávy. A právě pražení je jeden z nejdůležitějších kroků při výrobě kávy.
Díky našemu způsobu pražení najdete v chuti kávy BANUA stopy oříšků a čokolády. Káva BANUA má spíše sladší chuť s minimem kyselosti a plným tělem. Kávu čerstvě pražíme každý týden, díky tomu se k Vám dostává vždy čerstvá v maximální chuťové kondici - ochutnejte kvalitní čerstvě praženou kávu BANUA.