Black Star Indonésie Frinsa 250 g (filtr)
Velmi komplexní káva s chutí červených bobulí, sušeného jablka, limetky a karamelu. Pražena pro alternativy.
Promytá káva s prodlouženou fermentací vypěstovaná v oblasti Weninggalih v nadmořské výšce až 1400 metrů, farmářem Wildan Mustofa a jeho ženou Atieq. Káva s chutí červených bobulovin, sušeného jablka, limety a karamelu.
Třešně se promyjí a poté fermentují pomocí Lactobacillus v tanku po dobu 2-3 dnů. Poté se třešně vyloupnou a pergamen se suší pomocí rostlinného slizu na vyvýšené posteli nebo plachtě po dobu 2-3 dnů. Odpoledne se přidá Rhizopus a plachta se uzavře, což umožní pergamenu dále fermentovat po dobu 36 hodin. Káva se pak suší dalších 7-10 dní.
Výběrová káva pražena profilem na přípravu alternativy.
Země původu: Indonésie
Farma: Frinsa
Farmář: Wildan Mustofa
Chuťový profil: červené bobuloviny, sušené jablko, limeta, karamel
Nadmořská výška plantáže: 1400 m. n. m.
Odrůda: Ateng Super, P88, Borbor, Andungsar, Sigarar Utang, Lini S-795
Zpracování: promyté s prodlouženou fermentací / Honey Rhizopus
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
Typ: | čerstvě pražená zrnková káva |
Pražení: | světlé |
Příprava: | french press, Aeropress, drip / Chemex |
Země původu: | Indonésie |
Složení: | 100% Arabika |
Odrůda: | Andung Sari |
Poloha: | 1400 m.n.m. |
Zpracování: | promytá |
Chuťový profil: | karamel, limetka, červené bobuloviny, sušené jablko |
Kategorie: | Asie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.