New York Caffé Extra 12 kg
New York Caffé Extra je výjimečná směs 100% Arabik, pocházejících výhradně z pěstitelských oblastí Střední Ameriky, která byla v roce 2002 vyhlášena časopisem Gourmet za nejlepší kávu na světě.
Ochutnejte New York Caffé Extra s 5% obsahem 100% arabiky Jamaica Blue Mountain.
Vyjímečná a povzbuzující směs zastupuje nejkvalitnější italské značky káv. Původní postup pražení dává kávě nezapomenutelnou chuť připomínající kakaové boby. Středně silná a zároveň velmi jemná plná káva s velmi pěknou pěnou a středním obsahem kofeinu. Přestože u nás tato značka není veřejnosti příliš známá, jedná se vskutku o poklad mezi kávami. Doporučujeme ji všem, kteří dávají přednost sladším druhům káv s vyváženým a sametovým dozvukem.
Káva se stala také vítězem historického testu Feinschmecker z ledna 1998. Jeden z porotců ohodnotil: "Perfektní káva! Prostě skvělá! Dokonce i cenná a vzácná zrna Blue Mountain jsou zastoupena v poměrném množství. Ve výsledku sladká a intenzivní káva Caffè New York Extra přesvědčí také oříškově hnědou pěnou, která rezolutně odolává cukru. Popis "elegantní" pro dlouhotrvající závěr je spíše slabé slovo."
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výhodná balení |
---|---|
Typ: | zrnková káva |
Použití: | espreso |
Příprava: | espreso, kapučíno |
Složení: | 100% Arabika |
Chuťový profil: | sladká a intenzivní |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Značka kávy New York vznikla před více než 70 lety v lázeňském městečku Montecatini Terme v Toskánsku. Založil jí Ugo Incerpi, majitel kavárny New York, který zakoupil stroj na pražení kávy , aby mohl vybrané lázeňské klientele nabízet vyjímečný nápoj. Pověst kávy se rychle rozšířila a lidé cestovali až z Florencie, aby ochutnali kávu “Sor Ugo”.
V polovině 30. let se na obalu kávy objevila africká žena jako charakteristická známka Caffè New York. Toto logo dodnes připomíná rodinnou tradici.
V 50. a 60. letech se podniku ujal syn Onori Oscar. Pražírna s kavárnou zažila velký rozvoj a začala konkurovat velkým pražírnám v Toskánsku a Itálii.
Původním postupem pražení je kávě dána nezapomenutelná chuť připomínající čokoládové boby, plnost, jemnost a síla. Jedná se o sladší druh kávy se sametovým a vyváženým dozvukem.
V roce 2002 byla káva New York v Hamburku oceněna magazínem Gourmet jako vítěz testu o nejlepší kávu světa. Tato káva reprezentuje exkluzivní výběr nejlepších středoamerických káv s podílem nejdražší a vysoce ceněné kávy na světě – kávy Jamaica Blue Mountains.