Zelený čaj Japan Bancha 100 g
Japonský zelený čaj s nízkým obsahem kofeinu vhodný pro makrobiotiky.
Bancha představuje kategorii japonského zeleného čaje, která spadá do nižšího stupně podle klasifikace. Tento čaj pochází z téhož keře jako sencha nebo gyokuro, avšak z listů sklizených ve druhé sklizni. Tato sklizeň probíhá zpravidla asi 14 dní po první, a u některých keřů se může opakovat ještě dvakrát.
Co se týče chuti čaje bancha, nabízí osvěžující trávovou chuť s mírnou svíravostí. Na rozdíl od senchy nemá tak hladký profil chuti, ale má sladkou a jemně kořeněnou vůni. Bancha obsahuje méně kofeinu, proto však může nabídnout příjemné povzbuzení, dokonce i večer.
Příprava:
Dvě až tři čajové lžičky (5 g) přelijeme 500 ml vody o teplotě 80 °C a louhujeme 1–2 min., poté scedíme. Z tohoto čaje lze připravit až tři nálevy. S každým dalším nálevem je vhodné dobu louhování prodloužit o jednu minutu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.