New York Caffé XXXX 1 kg
New York Caffé XXXX je intenzivnější, silnější a pikantnější espreso směs 80% Arabiky a 20% Robusty s celkově 5% obsahem Arabiky Jamaica Blue Mountain.
Intenzivní, silná a výrazná káva s výtečnou cremou a středním obsahem kofeinu. Perfektní pro espresso, cappuccino i latte macchiato. Cenná zrna z Kostariky, Kolumbie, Keni a indického subkontinentu dodávají této směsi s 80 % arabiky mimořádně sladkou a kompaktní chuť. Vnímavé chuťové buňky znalce samozřejmě ochutnají i zrna Blue Mountain, která kávě New York XXXX dodávají zvláštní nádech.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Značková káva |
---|---|
Typ: | zrnková káva |
Pražení: | střední |
Použití: | espreso |
Příprava: | espreso, kapučíno |
Složení: | 80/20 A/R |
Chuťový profil: | pikantní koření |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Značka kávy New York vznikla před více než 70 lety v lázeňském městečku Montecatini Terme v Toskánsku. Založil jí Ugo Incerpi, majitel kavárny New York, který zakoupil stroj na pražení kávy , aby mohl vybrané lázeňské klientele nabízet vyjímečný nápoj. Pověst kávy se rychle rozšířila a lidé cestovali až z Florencie, aby ochutnali kávu “Sor Ugo”.
V polovině 30. let se na obalu kávy objevila africká žena jako charakteristická známka Caffè New York. Toto logo dodnes připomíná rodinnou tradici.
V 50. a 60. letech se podniku ujal syn Onori Oscar. Pražírna s kavárnou zažila velký rozvoj a začala konkurovat velkým pražírnám v Toskánsku a Itálii.
Původním postupem pražení je kávě dána nezapomenutelná chuť připomínající čokoládové boby, plnost, jemnost a síla. Jedná se o sladší druh kávy se sametovým a vyváženým dozvukem.
V roce 2002 byla káva New York v Hamburku oceněna magazínem Gourmet jako vítěz testu o nejlepší kávu světa. Tato káva reprezentuje exkluzivní výběr nejlepších středoamerických káv s podílem nejdražší a vysoce ceněné kávy na světě – kávy Jamaica Blue Mountains.